Jan Cornelis Sluis
Enkhuizen, 22 februari 1924 - Loma Linda (USA), 12 december 1990Jan Cornelis Sluis (Enkhuizen, 22 februari 1924 - Loma Linda (Verenigde Staten), 12 december 1990) weigerde om in de Arbeitseinsatz te worden tewerkgesteld en dook daarom onder in de Biesbosch. Hij werd op 16 mei 1944 bij de Merwederazzia opgepakt en zat vervolgens in Rotterdam en Kamp Amersfoort gevangen. In het kamp werd hij ziek en werd waarschijnlijk door familie vrijgekocht.
Bron: Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nl
Het leven tijdens de oorlog van Jan Cornelis Sluis
1944
Opgepakt bij een Razzia in het Merwede gebied

Gevangen in Huis van Bewaring Rotterdam
Bronnen
Dit zijn de bronnen die bij Oorlogsbronnen bekend zijn over deze persoon.
Namenlijst Kamp Amersfoort
Een namenlijst van 31.308 personen die gevangen zaten in Kamp Amersfoort. De lijst is samengesteld door Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
Aanbieder
Nationaal Monument Kamp AmersfoortPersonen en gebeurtenissen
Stichting WO2Net verzamelt data op basis van aanvullingen van bezoekers van Oorlogsbronnen.nl, onderzoekers en eigen onderzoek.
Aanbieder
Stichting WO2Net | Oorlogsbronnen.nlDigitaal monument Merwedegijzelaars
Het Digitaal Monument Merwedegijzelaars bevat de namen van de honderden mannen die op 16 mei 1944 door de Duitsers werden opgepakt in de dorpen aan beide zijdes van de rivier de Merwede ter vergelding van een aanslag op een groep Landwachters. De opgepakte mannen werden als gijzelaars naar Kamp Amersfoort gebracht, een deel werd laten naar Duitsland gebracht waar meer dan 25 Merwedegijzelaars omkwamen.
Aanbieder
Merwedegijzelaars Digitaal MonumentDatabase WO2 Documentatiegroep 40-45
De documentatiegroep 40-45 heeft een database met ruim 50.000 personen, waaronder militairen en verzetsmensen. De data is afkomstig uit openbare bronnen.
Aanbieder
Documentatiegroep 40-45Administratie Kamp Amersfoort
De kampadministratie van Kamp Amersfoort is (deels) bewaard gebleven en is digitaal beschikbaar via Arolsen Archives. Het gaat om administratie over de registratie van gevangenen, ziekte, geld en transport. Later zijn er ook documenten aan toegevoegd: de envelop van de International Tracing Service, de voorganger van Arolsen Archives, en kaartjes geschreven in het Nederlands.
Aanbieder
Arolsen Archives
Afbeelding van Jan Cornelis Sluis
Ontbreekt een portretfoto, of kan je ons helpen met een betere afbeelding van Jan Cornelis Sluis, dan kan je deze hier toevoegen. Ook is het mogelijk om de bestaande portretfoto beter bij te snijden.
Heeft u bezwaar tegen de vermelding van deze persoon?
Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@oorlogsbronnen.nl