Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Rozelaar, J.

taal van de archiefbescheiden: Het merendeel van de archiefstukken is Engelstalig. Een aantal is Nederlandstalig en sommige formulieren zijn in het Duits opgesteld.
periode van ontstaan: Het archief is gevormd in de periode 1940-1945.
ordening van de archiefbestanddelen: De correspondentie is geordend op naam van de verzender; de programma's zijn geordend naar de locatie waar de uitvoeringen zijn gehouden.
Openbaarheid: Enkele inventarisnummers van dit archief zijn beperkt openbaar. Details staan vermeld in de rubriek "openbaarheid".
reproductiebeperkingen: Behoudens de algemene regels die gelden voor het vermenigvuldigen van stukken gelden geen beperkingen voor de reproductie.
Levensloop: Eind juni 1940 kregen Franse, Belgische en Engelse staatsburgers die zich in Nederland bevonden het bevel zich te melden bij het politiebureau. Zij werden samengebracht in het interneringskamp Schoorl vanwaar de Engelse gevangenen op 3 september werden doorgestuurd naar het burgerinterneringskamp VIII D in Tost, bij Gleiwitz.
Over het archief: Jacob Rozelaar was één van de Engelse staatsburgers die in juni 1940 geïnterneerd werden in kamp Schoorl. Vandaar werd hij doorgestuurd naar een kamp nabij Gleiwitz. Het archief bevat voornamelijk correspondentie die Rozelaar met zijn zoon Walter onderhield.
Literatuur en verwante collecties: Voor vervolgonderzoek raadplege men de volgende archieven en literatuur.
beheersgeschiedenis/overbrenging naar het RIOD: Het archief is op een onbekend moment geschonken aan het NIOD.
materiële staat: De materiële toestand van de archiefstukken verzet zich niet tegen gebruikelijke raadpleging van de originelen in de studiezaal van het NIOD.
aard van de archiefbestanddelen: De kern van het archief bestaat uit programma's van culturele uitvoeringen die in burgerinterneringskampen zijn gehouden en correspondentie van vader en zoon Rozelaar. Daarnaast bevat het archief enkele persoonlijke documenten.
aanvullingen: Aanvullingen worden niet verwacht.
wettelijke status: Het archief is eigendom van het NIOD.
selectie, vernietiging en bewerking: Tijdens de bewerking van het archief zijn nietjes verwijderd. Doubletten zijn in een afzonderlijk inventarisnummer ondergebracht.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media