Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Fotoalbum afkomstig uit de nalatenschap van Maria Christine van der Tak. Oorlogsgetuige.

Fotoalbum afkomstig uit de nalatenschap van Maria Christine van der Tak. Oorlogsgetuige. Zie VMA 19200 voor het PA van Maria Christina van der Tak. -Fotoalbum met 64 naoorlogse zwart-wit foto’s uit de periode tussen april 1947 en maart 1948. Betreft een zwart album met gestoffeerde kaft en rood-wit-blauw-groen borduursel van een draak alsook ‘Shanghai’ en ‘China’. Aan de binnenzijde in gouden letters gedrukt: 'To our Allied Patrons’; betreft een tekst van Wing Tai Industry (waarschijnlijk) bedoeld om in te spelen op de behoefte van geallieerde soldaten om Chinese producten mee naar huis te nemen. Maria Christina (‘Stientje’) van der Tak was tijdens de oorlogsjaren scholier. In de periode tussen 1938-1942 volgde zij onderwijs op de “Helmerschool” in Amsterdam, en het daaropvolgende schooljaar onderwijs aan de “Eerste Amsterdamsche Christelijke Nijverheidsschool voor Meisjes”. In 1943 zat een familielid van Van der Tak, de heer H.F. Aptroot (waarschijnlijk een oom), in concentratiekamp Vught van waaruit hij een op 22-8-1943 gedateerde brief naar de familie Van der Tak stuurde waarin hij schreef de hoop te hebben op een snelle terugkeer. M.C. van der Tak trouwde na de oorlog met de tijdens de oorlogsjaren in Duitsland tewerkgestelde Henricus Franciscus de Haan.

Collectie
  • Collectie Verzetsmuseum Amsterdam
Identificatienummer van Verzetsmuseum Amsterdam
  • 19201
Trefwoorden
  • Tak, M.C. Van Der
  • Concentratiekamp, Vught
  • Aptroot, H.F.
  • Amsterdam
  • Strijdmacht, Geallieerd
  • Tewerkstelling
  • Haan, H.F. De
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards