Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Foto afkomstig uit de nalatenschap van Maria Christina van der Tak. Oorlogsgetuige.

Foto afkomstig uit de nalatenschap van Maria Christina van der Tak. Oorlogsgetuige. Zie VMA 19200 voor archief van Van der Tak. -Klassenfoto in zwart-wit. Betreft een afbeelding van de 3de klas van de Eerste Amsterdamse Openluchtschool [opschrift achterzijde]. Op de foto mogelijk ook Maria Christina (Stientje) van der Tak, zd. Maria Christina (‘Stientje’) van der Tak was tijdens de oorlogsjaren scholier. In de periode tussen 1938-1942 volgde zij onderwijs op de “Helmerschool” in Amsterdam, en het daaropvolgende schooljaar onderwijs aan de “Eerste Amsterdamsche Christelijke Nijverheidsschool voor Meisjes”. In 1943 zat een familielid van Van der Tak, de heer H.F. Aptroot (waarschijnlijk een oom), in concentratiekamp Vught van waaruit hij een op 22-8-1943 gedateerde brief naar de familie Van der Tak stuurde waarin hij schreef de hoop te hebben op een snelle terugkeer. M.C. van der Tak trouwde na de oorlog met de tijdens de oorlogsjaren in Duitsland tewerkgestelde Henricus Franciscus de Haan.

Collectie
  • Collectie Verzetsmuseum Amsterdam
Identificatienummer van Verzetsmuseum Amsterdam
  • 19204
Trefwoorden
  • Tak, M.C. Van Der
  • Concentratiekamp, Vught
  • Aptroot, H.F.
  • Amsterdam
  • Tewerkstelling
  • Haan, H.F. De
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards