Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Foto's afkomstig uit de nalatenschap van Henricus Franciscus de Haan.

Foto's afkomstig uit de nalatenschap van Henricus Franciscus de Haan. Oorlogsgetuige -Pasfoto, van Henricus Franciscus de Haan gekleed in (waarschijnlijk) een conducteursuniform van het Gemeente Vervoerbedrijf Amsterdam. aan de achterzijde negen handgeschreven data en het jaartal 1950. -Foto van en Kampvuur met op de achtergrond omstanders. Aan de achterzijde handgeschreven: ‘Harry de Haan’(betreft zeer waarschijnlijk Henricus Franciscus de Haan). De uit Amsterdam afkomstige Henricus Franciscus ('Harry') de Haan was in de jaren voorafgaand aan de bezetting van Nederland werkzaam als leerling hulpmonteur bij “Automobiel Industrie Amsterdam”, en tevens lid van de Luchtbeschermingsdienst; vak X. In juni 1942 werd De Haan in het kader van de Arbeitseinsatz naar Duitsland gestuurd. Daar werd hij in Kassel tewerkgesteld bij de firma “Junkers Flugzeug- Und Motorenwerke AG. Motorenbau Werk Kassel”. In de periode april tot en met juni 1945 was De Haan in Duitsland drie maanden in dienst bij U.S. Army Air Forces. In juli 1945 werd De Haan terug naar Nederland gerepatrieerd. Waarschijnlijk trouwde De Haan na de oorlog met Maria Christina (Stientje) van der Tak. Tevens trad hij (waarschijnlijk als conducteur) in dienst van het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam. Zie VMA 19203 voor archief van Henricus Franciscus de Haan.

Collectie
  • Collectie Verzetsmuseum Amsterdam
Identificatienummer van Verzetsmuseum Amsterdam
  • 19203
Trefwoorden
  • Tak, M.C. Van Der
  • Amsterdam
  • Repatriëring
  • Luchtbescherming
  • Haan, H.F. De
  • Tewerkstelling In Duitsland
  • Strijdmacht, Amerikaans
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards