Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Getuigen Verhalen, Dochters van 'foute' ouders, interview DNS04

IsPartOf: Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen, Project 'Dochters van foute ouders' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-8lg-xbs
Oral history interview met een vrouw (1927) uit een welvarend boerengezin. Beide ouders zijn NSB-lid geweest, met als motief om een betere situatie voor boeren te krijgen. Moeder is tevens lid van de NSVO. Een broer vecht als SS’er in Rusland. DNS04 is lid van de Jeugdstorm. Bij de bevrijding worden bij hen thuis ingekwartierden en beide ouders door de BS gearresteerd en vader dodelijk gewond neergeschoten. DNS04 houdt alleen de boerderij draaiende met geïnterneerden uit Westerbork. De BS ondernemen regelmatig huiszoekingen en pogingen tot aanranding. De aanleiding voor dit interview is het Aletta project om levensverhalen van vrouwen vast te leggen van wie de ouders tijdens WO II de kant van de bezetter kozen en zelf geïnterneerd en/of in kindertehuizen en/of in pleeggezinnen ondergebracht werden tijdens de internering van hun ouder(s).
Aletta project Dochters van 'foute' ouders; URI=http://www.aletta.nu/aletta/mmbase/attachments/30180/flyer_nsb.pdf
Weblog Dochters van 'foute' ouders; URI=http://dochtersvan.blogspot.com/
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media