Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Getuigen Verhalen, De homo-subcultuur in de grote stad, vlak voor, tijdens en vlak na WO2, interview 04

Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen, Project 'De homo-subcultuur in de grote stad, vlak voor, tijdens en vlak na WO2' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-2gi-m21
Getuige groeit op in Rotterdam en gaat een paar keer in de week voor de oorlog zwemmen in Blijdorp waar hij al snel door heeft hoe homo's daar met elkaar contact maken. Hij raakt aan het begin van de oorlog bevriend met een steward maar tijdens een bezoek aan deze jongen werd hij gevolgd door de zedenpolitie en werd zijn vriend opgepakt. Hij heeft de jongen nooit meer gezien. Geinterviewde wordt zelf tijdens de razzia in Rotterdam van 10-11 november 1944 opgepakt en naar Duitsland weggevoerd. Hij weet vervolgens uit de trein te ontsnappen. Hij vertelt over de homo-ontmoetings mogelijkheden in het zwembad vlak voor de oorlog en over het handelen van de zedenpolitie in de oorlog.
Datum
1 januari 1948
Type
  • Audio
Vervaardiger
  • Collectie Jan Carel Warffemius
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media