Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Coenraad Rood;

Coenraad Raad vertelt over zijn leven. In deze DVD vertelt hij over zij periode op de Herengracht school en over de Portugese Jodenschool (Sjoel) en het onderwijs van meester Polak en meester Schornershelm. Hij vertelt over de Joodse reinheidswetten. Zijn Barwitsa, de joods traditie van volwassenwording, op 13 jarige leeftijd. Verder over de Obi school in de Indische buurt, in de klas met niet-Joden en over pesterijen en discriminatie. Zijn tijd op de A.B. Davidsschool de vakschool voor arme joodse kinderen. Hij leert houtbewerking, smidswerk, en de banketbakkersopleiding. Coen wordt lid van de AJC, de Arbeiders Jeugd Centrale een socialistische jeugdbeweging die ten doel had de arbeidersjeugd op te voeden en te ontwikkelen. Het socialistisch cultuurideaal werd gerealiseerd met traditionele omgangsvormen, zonder drank en tabak en met lichaamsbeweging, volksdans, muziek en lekenspel. De paasheuvel in Vierhouten waas een bekend kampeer en samenkomstterrein van de AJC.

Collectie
  • Mijn Stad Mijn Dorp, Provincie Overijssel
Type
  • Film
Identificatienummer van Historisch Centrum Overijssel
  • {FE066260-EB1B-4576-A5EF-2307A229AF29}
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards