Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Oostwold, 'Joods monument'

Het 'Joods monument' in Oostwold (gemeente Oldambt) is ter nagedachtenis aan de Joodse gemeenschap van Oostwold en in het bijzonder aan de Joden die niet terugkwamen uit de concentratie- en vernietiginskampen in Oost-Europa. Het overgrote deel van de Joodse gezinnen die tot de jaren '40 in Oostwold woonden zijn gedeporteerd en door de nazi’s omgebracht. De namen van de veertien slachtoffers luiden: Frederika Bargerboer; Jacob Cohen; Jacob Cohen; Meijard Izaäk Cohen; Foktje Hart; Heiman Hart; Izaäk Bejamin Hart; Meijard Andries Elias Hart; Rosien Hart; Hanna Laan; Jacob Oudgenoeg; Reina Oudgenoeg; Samuel Oudgenoeg; Johanna Polak. Oprichting Het monument is opgericht in opdracht van Oostwolder Dorpsbelangen. Onthulling Het monument is onthuld op 4 mei 2009.

Vervaardiger
  • Luc Leenknegt (20-02-1962)
Collectie
  • Oorlogsmonumenten
Type
  • monument
Identificatienummer van Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 3432
Trefwoorden
  • Vervolgden Nederland
  • Plaquette
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards