Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Noordwijk, Joods monument

Het Joods monument in Noordwijk (gemeente Noordwijk) is opgericht ter nagedachtenis aan de twintig joodse inwoners, die vanuit Noordwijk zijn gedeporteerd en in diverse Duitse kampen zijn gestorven. De namen van de slachtoffers luiden: James Catz , Louise Catz - van Danzig , Jacob Coltof , Else Coltof - Friedman , Lodewijk Jacob Coltof , Samuel Abraham Kahn , Friederika Kahn - Coltof , Samuel van der Kloot , Joseph van Leeuwen , Elizabeth van Leeuwen - van Straten , Jacob Mendels , Leentje Mendels - de Jonge , Mirjam Mendels , Henri Alexander Oostra , Maria Oostra - van Straten , Louis Jacob Oostra , Rebecca Opdenberg , Mannes Tromp , Johan Wijler , Robert Jacques Zodij . Oprichting Het initiatief om de Noordwijkse joodse slachtoffers te gedenken is afkomstig van het in 2012 daartoe opgericht comité. In overleg met het gemeentebestuur is gekozen voor de plaats aan de Oude Zeeweg. Onthulling Het monument is onthuld op 3 april 2013.

Plaats
Collectie
  • Oorlogsmonumenten
Type
  • monument
Identificatienummer van Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 4042
Trefwoorden
  • Vervolgden Nederland
  • Gedenksteen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards