Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Den Haag, Lijst van gevallenen tijdens oorlogen en missies sinds de Tweede Wereldoorlog

De lijst van gevallenen tijdens oorlogen en missies sinds de Tweede Wereldoorlog herinnert aan de Nederlanders (militairen en andere functionarissen) die na de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen onder oorlogsomstandigheden of tijdens (vredes)missies, terwijl zij Nederland hebben gediend. Oprichting Het monument is opgericht door de Staten-Generaal omdat er op het Binnenhof nog geen monument bestond voor deze groep slachtoffers. Wel zijn er eerder de Erelijst van Gevallen 1940-1945 en de Indische Plaquette geplaatst. Onthulling Het monument is tijdens de Nederlandse Veteranendag op 25 juni 2016 door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en de Voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer onthuld. Digitaal monument Bezoekers van het digitaal monument kunnen digitaal een bloemetje leggen bij de namen van gevallenen. Tevens kunnen zij daar wijzigingsvoorstellingen indienen.

Plaats
Collectie
  • Oorlogsmonumenten
Type
  • monument
Identificatienummer van Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 3938
Trefwoorden
  • Militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945
  • Overig
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards