Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Arnhem, 'Airborne-monument'

Het 'Airborne-monument' herinnert de inwoners van Arnhem aan de Slag om Arnhem (17 september 1944), waarbij de Britse luchtlandingstroepen in een vergeefse poging probeerden om via Arnhem een doorgang te forceren door de verdedigingslinies van de bezetter. John D. Frost was de commandant van het 2e bataljon van de 1ste Parachutisten Brigade van de 1ste Airborne Divisie. Onder zijn leiding slaagden de Britten erin om de noordelijke oprit van de oude Rijnbrug te bezetten en tijdens de daaropvolgende strijd dagenlang onder controle te houden. Toch mislukte de operatie bij Arnhem en veel geallieerden sneuvelden. Ook commandant Frost raakte gewond. Op 17 september 1978 is de oude Rijnbrug naar John D. Frost vernoemd. Onthulling Het monument is onthuld op 17 september 1945 door de Commissaris van de Koningin in Gelderland, mr. S. baron van Heemstra.

Vervaardiger
  • Gijs Jacobs van den Hof
Collectie
  • Oorlogsmonumenten
Type
  • monument
Identificatienummer van Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 861
Trefwoorden
  • Zuil
  • Geallieerde militairen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards