Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Onderscheiding. Nederland. Avondvierdaagse Nijmegen.

Onderscheiding. Nederland. Avondvierdaagse Nijmegen. Metalen onderscheiding uitgegeven door de Nijmeegsche Wandel Verbond voor het volbrengen van de Avondvierdaagse. De onderscheiding bestaat uit een kruis waarvan de verticale armen groen en de horizontale armen geel gekleurd zijn. Centraal geplaatst is een witte cirkel met daarop de tekst 'NWV' en 'Avondvierdaagse'. De onderscheiding hangt aan een oranje lint met daarop centraal geplaatst een dikke, groene streep. Aan het lint is een speld van de KNBLO bevestigd met daarop het cijfer zes, daarmee aangevend dat de betreffende persoon de avondvierdaagse voor de zesde keer heeft volbracht. Het is onbekend in welke periode deze onderscheiding is uitgegeven. Het ontwerp lijkt sterk op de onderscheiding van de Nijmeegse Noodvierdaagse 1940 (zie 2.2.169). De onderscheiding en het lint verkeren in goede staat.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards