Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

NIEUWS UIT INDONESIE - AANKOMST VAN KUSTVAARDERS IN TANDJONG PRIOK - JAPANSE OORLOGSBUIT TERUGGEVOERD - SEMARANGS HAVEN UITGEBAGGERD.

30 juni 1947

Weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws van week 27 uit 1947. 16:58 Zes in Nederland gebouwde kleine kustvaarders varen de haven van Tandjong Priok binnen en leggen aan. 17:39 Een Engels schip brengt door de Japanners tijdens de bezetting geroofde treinwagons terug in de haven van Soerabaja. De goederenwagons worden vanaf het dek naar de wal getakeld; daar langzaam neergelaten op rails en weggeduwd. 18:15 De haven van Semarang is tijdens de Tweede Wereldoorlog verzand door gebrek aan onderhoud. De Japanners brachten in de haven een zandzuiger tot zinken. Deze blijkt echter repareerbaar te zijn. Een grote zuigbuis wordt gemonteerd en de machines gestart. Na maanden werken is de haven drie meter uitgediept. Kustvaarders varen de haven weer binnen. Aan de kade worden weer schepen gelost (va 18:15).

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards