Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

NIEUWS UIT INDONESIE

29 juli 1946

Weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws van week 31 uit 1946. Wegen en gebouwen in Indonesië, in slechte staat verkerend, worden opgeknapt. Hierbij worden oa Japanse krijgsgevangenen ingeschakeld. SHOTS: - militaire vrachtwagens hotsen over slechte wegen met kuilen; - Indonesische arbeiders scheppen grind in de kuilen, een stoomwals egaliseert; - straatshots Batavia: een verkeersagent staat op een oliedrum en regelt het verkeer; Japanse krijgsgevangenen werken aan reparatie van het wegdek: ze gooien grind in de kuilen en egaliseren met een grote stamper; - ext. van het paleis van de gouverneur-generaal in Batavia, dat gedeeltelijk in de steigers staat; op de steigers zijn Indonesische arbeiders aan het werk met het verwijderen van verf.

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards