Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

NIEUWS UIT INDONESIE - ONTSPANNING VOOR MILITAIREN - HERSTEL VAN SCHEPEN IN SOERABAJA

6 januari 1947

Weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws van week 2 uit 1947. 1) De NIWIN, een organisatie voor welzijnszorg voor Nederlandse militairen in Nederlands-Indië, zorgt voor ontspanning van de militairen. SHOTS: artiesten Cilly Wang, Ben Aerden en Hetty Blok treden op in een openluchttheater op het vliegveld Tjilitan bij Batavia. Veel plezier bij de toekijkende Nederlandse militairen. 2) Herstel van de door de oorlog zwaar beschadigde haven van Soerabaja. SHOTS: - ext. haven met scheepswrakken; - div. drukke activiteiten op de scheepswerven: Indonesische mannen en vrouwen bikken roest bij marineschepen; door de Japanners op stapel gezette houten landingsvaartuigen worden door Indonesiërs afgebouwd als prauwen; een roer wordt geschuurd; - handelsprauwen zeilen de haven binnen of liggen afgemeerd langs de kade.

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards