Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Nieuws uit Indonesië: de conferentie van Malino

1 augustus 1946

Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd. Van 16 tot 25 juli wordt in het bergplaatsje Malino op Celebes een conferentie gehouden tussen Nederland en alle delen van Indonesië (behalve de Republiek van Soekarno, tw Java en Sumatra) over de toekomst van Indonesië. SHOTS: - op het vliegveld van Makassar arriveert de Nederlandse luitenant-gouverneur-generaal dr. H.J. van Mook (in tropenuniform) met zijn vrouw; Van Mook inspecteert de aangetreden erewacht en vertrekt daarna per auto naar het gouvernementspaleis; - Van Mook loopt door de tuin van het paleis(?), gevolgd door zijn vrouw met gezelschap, langs een aangetreden erewacht; - een erewacht van tweehonderd Indonesische ruiters in traditionele kledij escorteert de auto waarin Van Mook in Malino arriveert; Van Mook schudt buiten handen; - div. Indonesische vertegenwoordigers komen aanlopen en gaan de vergaderzaal binnen; - int. vergaderzaal: van Mook zit aan het hoofd van de tafel en spreekt tot de aanzittenden; - Van Mook verlaat de vergaderzaal.

Vervaardiger
  • Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Plaats
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards