Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Nieuws uit Indonesië: Nederlandse journalisten

1 mei 1948

Op uitnodiging van het ministerie van Oorlog bezoekt een groep Nederlandse journalisten delen van Indonesië. Ze worden daarbij vervoerd en begeleid door Nederlandse militairen. SHOTS: - de journalisten varen met een zgn DUKW (een amfibisch voertuig) naar de vaste wal en rijden het land op; - ze worden met kleine bootjes aan land gebracht op Bali; - een konvooi jeeps brengt hen door de binnenlanden, over een pas aangelegde nieuwe weg, naar een Balinees dorp; oa shots geschoten vanuit een van de rijdende auto's; - de wegwerkers slaan het konvooi gade; - de dorpsbevolking komt aanlopen; - in het dorp kijken de journalisten naar een traditionele dans door gemaskerde krisdansers; - ze vervolgen hun reis per vliegtuig; oa shots vanuit de cockpit tijdens de start.

Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards