Back to top

Oorlogsbronnen.nl is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs! Met de Nederlandse verkiezing wordt het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aangemoedigd. Breng nu uw stem uit voor de publieksprijs. 

Het Netwerk Oorlogsbronnen gebruikt linked-data-technieken om WO2-erfgoed uit verschillende collecties, digitaal en betekenisvol te verbinden. De mogelijkheden van het internet en innovatieve digitale technieken worden ten volste benut om gebruikers de mogelijkheid te geven eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog te reconstrueren.

Maakt u ook graag gebruik van de WO2-zoekmachine? Leest u graag over de projecten die het Netwerk Oorlogsbronnen met partners uitvoert? Of de verhalen achter oorlogsbronnen

KLIK DAN OP ONDERSTAANDE BUTTON EN STEM OP OORLOGSBRONNEN.NL

Stem nu op Netwerk Oorlogsbronnen

Let op: U dient uw stem te valideren via een bevestigingsmail. Mogelijk belandt deze mail vanwege spam-beveiligingsinstellingen niet in uw postvak-In, maar in de spambox.  

Genomineerde provinciale NOB-portal

De eerste provinciale portal van het Netwerk Oorlogsbronnen, www.wo2gld.nl, is eveneens genomineerd. De website is in het najaar van 2018 gelanceerd. Stem op WO2GLD.nl voor de Geschiedenis Online Prijs.

Genomineerde NOB-deelnemers

Ook deelnemers aan het Netwerk Oorlogsbronnen zijn genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs met een online presentatie over geschiedenis. Zoals het Brabants Historisch Informatie CentrumHistorisch Centrum OverijsselNederlands Instituut voor Beeld en GeluidZeeuws Archief, Erfgoedcentrum Achterhoek en LiemersStadsarchief Amsterdam en de Anne Frank Stichting

Ga voor een overzicht van alle genomineerden naar de website www.geschiedenisonlineprijs.nl.