Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Oorlogsbronnen.nl genomineerd voor Geschiedenis Online Prijs

9 januari 2019 · Nieuws
Oorlogsbronnen.nl is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs! Met de Nederlandse verkiezing wordt het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aangemoedigd. Breng nu uw stem uit voor de publieksprijs. 

Het Netwerk Oorlogsbronnen gebruikt linked-data-technieken om WO2-erfgoed uit verschillende collecties, digitaal en betekenisvol te verbinden. De mogelijkheden van het internet en innovatieve digitale technieken worden ten volste benut om gebruikers de mogelijkheid te geven eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog te reconstrueren.

Maakt u ook graag gebruik van de WO2-zoekmachine? Leest u graag over de projecten die het Netwerk Oorlogsbronnen met partners uitvoert? Of de verhalen achter oorlogsbronnen

Genomineerde provinciale NOB-portal

De eerste provinciale portal van het Netwerk Oorlogsbronnen, www.wo2gld.nl, is eveneens genomineerd. De website is in het najaar van 2018 gelanceerd. Stem op WO2GLD.nl voor de Geschiedenis Online Prijs.

Genomineerde NOB-deelnemers

Ook deelnemers aan het Netwerk Oorlogsbronnen zijn genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs met een online presentatie over geschiedenis. Zoals het Brabants Historisch Informatie CentrumHistorisch Centrum OverijsselNederlands Instituut voor Beeld en GeluidZeeuws ArchiefErfgoedcentrum Achterhoek en LiemersStadsarchief Amsterdam en de Anne Frank Stichting

Ga voor een overzicht van alle genomineerden naar de website www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media